top of page
AdobeStock_214448733.jpeg

Aldehyd Cynamonowy

Aldehyd cynamonowy to organiczny związek chemiczny posiadający właściwości owadobójcze, silne działanie antyoksydacyjne oraz przeciwbakteryjne. Zapobiega rozmnażaniu się bakterii odpowiadających za osłabienie,

brak apetytu, biegunki i zahamowania wzrostu.

 

Zapobiega tworzeniu się szkodliwych bakterii w układzie pokarmowym, a także wpływa na poprawienie odporności. 

Posiada właściwości aromatyzujące poprawiające walory smakowe w paszach oraz w przemyśle spożywczym. Wykorzystywany jest również w przemyśle kosmetycznym

oraz perfumeryjnym. 

Aldehyd cynamonowy stosowany jest jako dodatek paszowy, poprawiający walory smakowe i działa pobudzająco na apetyt. Zwierzęta hodowlane chętniej przyjmują mieszankę żywieniową, dzięki czemu pasza jest efektywniej wykorzystywana, a zwierzęta szybciej przybierają na wadze i wykazują lepsze parametry zdrowotne. 

bottom of page